Hvorfor Bitcoin ikke utgjør en utfordring for ’suverene valutaer‘

Med et døgnnivå på $ 53,611, så prisen på Bitcoin en tilbakeslag etter $ 61K høye nylig. Ved siden av en dukkert i prisene, ser bearish følelser ofte ut. Et slikt perspektiv på kryptoaktiva er Agustín Carstens ’, som er daglig leder for Bank for International Settlements (BIS).

Bitcoin som en „utfordring“ for suverene penger

I et intervju med CNBC International 24. mars sa økonomen at han ikke ser kryptovalutaer som Bitcoin Code som en „utfordring“ for suverene penger. Årsaken hans stammer fra det faktum at krypto eiendeler ennå ikke har gjort „mange innhugg“ når det gjelder å være en betalingsmåte:

[Privat] Kryptovalutaer har ikke gjort mange inngrep når det gjelder å jobbe som penger, derfor ser jeg ingen utfordring for suverene penger som kommer fra privat brukte digitale valutaer.

Carstens var enig i at kryptosektoren faktisk trenger regler, da han mente de fleste kryptovalutaer ble brukt til å dra nytte av arbitrage eller for å unngå noen regulatoriske krav.

I tillegg til kritikken delte økonomen sin mening om stallmynter; han mente at fiat-back-valutaene hadde „svært begrensede“ applikasjoner. Han var av den oppfatning at stallmynter „har sin egen rolle for veldig spesifikke formål.“

Videre understreket daglig leder viktigheten av å gjennomgå “internasjonale forgreninger” som et resultat av utstedelse av suverene digitale valutaer.

Nylig tok Elon Musk sin Bitcoin-entusiasme enda et skritt fremover

Dette ville ikke være økonomens første negative kommentar om Bitcoin. I begynnelsen av aktivets rally da Bitcoin nådde nye høyder, lød Carstens advarsler til investorene. Han sa at eiendelen var „stadig mer sårbar“ og at den kunne „kollapse fullstendig.“ Samtidig forklarte han:

Investorer bør være klar over at Bitcoin helt kan krasje. Knapphet og krypto alene er ikke nok til å garantere utveksling.

Imidlertid har kryptoaktiva vokst i vanlig adopsjon med slike som BNY Mellon, Tesla, PayPal og MicroStrategy som tar sine egne Bitcoin-relaterte beslutninger. Nylig tok Elon Musk sin Bitcoin-entusiasme enda et skritt fremover.

Han kunngjorde på Twitter at selskapet hans har bestemt seg for å la folk kjøpe Tesla-biler med Bitcoin, et betalingsalternativ som for øyeblikket er begrenset til USA. Interessant, Musk sa at Bitcoin betalt til Tesla „vil bli beholdt som Bitcoin, ikke konvertert til fiat-valuta“ – en indikasjon på at selskapet kanskje vil fortsette å hamstre Bitcoin etter sin investering på 1,5 milliarder dollar i februar.