Zuid-Afrikaanse Crypto Exchange Luno die zich wereldwijd uitbreidt na de overname door Digital Currency Group.

Digital Currency Group heeft de Zuid-Afrikaanse cryptocurrency exchange Luno overgenomen, die meer dan vijf miljoen klanten heeft in meer dan 40 landen. De overname zal Luno helpen om wereldwijd uit te breiden, ook op de bestaande markten in Afrika, Europa en Azië.

DCG zet zich in om Luno wereldwijd te helpen uitbreiden

De in New York gevestigde Digital Currency Group (DCG), een investeringsfirma die meer dan 160 blockchain-bedrijven in 35 landen heeft gesteund, kondigde woensdag de overname van de Zuid-Afrikaanse cryptocurrencybeurs Luno aan. DCG is ook het moederbedrijf van Grayscale Investments, Genesis prime brokerage, en de onlangs gelanceerde mijnbouwdochteronderneming Foundry. Het bedrijf investeerde in de zaaironde van Luno in 2014.

Luno is in 2013 opgericht in Zuid-Afrika en heeft nu zijn hoofdkantoor in Londen met regionale hubs in Singapore en Kaapstad. Het bedrijf heeft ook lokale kantoren in Indonesië, Nigeria, Zuid-Afrika, Oeganda, het Verenigd Koninkrijk, Zambia en Australië.

Terwijl de financiële voorwaarden van de overeenkomst niet zijn bekendgemaakt, bevestigt de aankondiging van woensdag:

„DCG zal een belangrijke financiële toezegging doen om Luno te helpen wereldwijd uit te breiden, zowel in gebieden waar Luno momenteel actief is als daarbuiten.“

Luno zal opereren als een onafhankelijke, volledige dochteronderneming van DCG. Na een aanzienlijke groei in de afgelopen jaren heeft de beurs momenteel meer dan vijf miljoen klanten in meer dan 40 landen en ongeveer 400 werknemers. De beurs opereert momenteel in heel Europa, Afrika en Azië. Luno is het grootste cryptohandelsplatform van Zuid-Afrika en de eerste volledig goedgekeurde cryptobeurs in Maleisië.

Marcus Swanepoel, CEO van Luno, legde uit wat de overname betekent voor zijn beurs. „Kortom, het zal ons in staat stellen om ons doel te bereiken om tegen 2030 1 miljard mensen op te waarderen tot een beter financieel systeem, een doel dat we ons een paar jaar geleden gesteld hebben, sneller en beter dan wanneer we het helemaal alleen zouden doen“, zei hij.